Wysłany: 2010-07-26, 22:16 Sierpień okolice Szczecina 2 dni
Moi koledzy chcą się wybrać na dwa dni w Wasze okolice. Mają to być dwa dni nurkowania w najciekawszych miejscach. Proszę napiszcie gdzie naprawdę warto zanurać , gdzie się uda napełnić butle i gdzie przenocować. Będzie nas pewnie z 4 osoby.
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Dziwię się że jeszcze nikt ci nic nie napisał ja mogę polecić J.IŃSKO do polecenia baza dive devil i dive point (butle i sprzęt bez problemu)i wiele ciekawych rzeczy do oglądania pod wodą noclegi http://insko.pl/pliki/insko2/File/baza2010.pdf
Myślę że dwa nurki w dzień i jeden nocny. W zależności od miejsc i głębokości. Trzeba zaplanować gazy. Na drugi dzień też dwa nurki i powrót do domu. Może jeszcze jeden nocleg zobaczymy. Możemy się dosyć znacznie przemieszczać. No chyba, że nie warto.
Jeżeli nocleg na ińsku to najlepiej ponurać na tym jeziorku. W pobliżu nie ma nic ciekawego więcej, lub możesz zatrzymać się na pojezierzu drawskim. Wtedy w granicy 40km masz:
Cześć Adam.
Można rozważyć jeszcze nurkowanie na Czarnogłowach, Miedwiu i Werbelinsee.
Niestety w żadnym z ww. miejsc nie ma możliwości nabicia butli.
Na Ińsku obecnie do końca sierpnia cały czas jest otwarta baza DIVE POINT, gdzie można nabić butle oraz wypożyczyć sprzet. Nie wiem jak z bazą DIVE DEVIL. Na pewno baza czynna jest w weekedny. Obie bazy posiadają na tyle dużo atrakcji, że praktycznie możecie spędzić tam dwa planowane dni.
Zatem logistycznie najwygodniej będzie Wam na Ińsku.
Osobiście w sierpniu planuje szybkie akcje na Miedwiu - ujęcie wody. Tyle, że tam trzeba się odpowiednio zorganizować. Jednocześnie widoczność w płytkiej części jeziora obecnie wynosi "0"m. Całkiem miło zaczyna robić się poniżej 15m i na samych koszach -22-23m.
Werbelinsee - wrak barki na 30-37m. Miejsce oddalone około 90 km od Szczecina - kierunek Berlin.
Daj znać jakie macie wymagania oraz plany co do rodzaju, głębokości nurkowań.
Po wstępnym rozpoznaniu wytypowałem kilka miejsc. Mamy zamiar zrobić fajne nurki i nie ważne ile trzeba będzie jechać. Moje propozycje to:
Czarnogłowy
Ińsko
Miedwie
Borne Sulinowo
Kolejność jeszcze nie ustalona. Może zaczniemy od Bornego Sulinowa , potem na Ińsko gdzie nabijemy butle i się wyśpimy. Kolejna trasa Miedwie i Czarnogłowy?!
Co radzicie ? gdzie są najlepsze warunki? Wyjazd planowany na 14-15 sierpień.
Gdybyście planowali zanurkowac dwa razy w Czarnogłowach lub z Czarnogłów jedziecie nurkowac na Miedwie to po drodze w Goleniowie możecie nabic butle u mnie lub u RafałaC.
Niestety nie pojedziemy w tym terminie. Pogoda zmieniła warunki pod wodą i postanowiliśmy poczekać do jesieni. Jest to dla nas wyprawa więc wolimy wszystko zobaczyć w najlepszych warunkach. Dzięki za pomoc. Do tematu wrucimy za kilka tygodni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum